21.1.2019

Yhteisöllisyys - Mitä se merkitsee minulle?

"Niinkuin varmaan otsikosta näette, tänään kirjoitan teille ajatuksiani yhteisöllisyydestä, mitä yhteisöllisyys merkitsee minulle. Ajatus tähän aiheeseen tuli siitä, kun liityin jälleen kerran yhteisöön, mutta tällä kertaa aivan erilaiseen kuin ennen. Tämän yhteisön nimi on Messis ja varmaan pystytte jo saamaan käsityksen siitä, mitä tällä nimellä meinataan. Todellakin yhteisöä ja ihmisiä. 

Messis on siis suomalainen yhteisö, johon kuka tahansa, jopa sinä voit liittyä täysin ilmaiseksi. Messiksen pointtina on juurikin se, että pyritään tekemään asioita yhdessä, kokemaan kaikkea hauskaa ja uutta. Oppimaan elämään. Tässä vaiheessa saatatte hämmentyä. Messis ei ole vain pelkkä yhteisö netissä, Messis on kaikkialla. Jopa "oikeassa elämässä". Netin ulkopuolella. Messis porukka siis suunnittelee ja toteuttaa erilaisia tapahtumia ympäri Suomea, joihin ihan kuka tahansa voi osallistua. 

Messis on yhteisö, jonka "toimipaikka" on Discordissa, mutta yhteisö omistaa myös "In Real Life"-toimipaikan tai ns. "Tukikohdan". Yhteisö on tarkoitettu kaikenikäisille eikä millään ole väliä, millainen olet. Erilaisuus on rikkaus. Kaikkia kuunnellaan ja Messiksessä juurikin halutaan kuulla sinun ajatuksesi. 

Mutta sitten itse aiheeseen. Olen itse oppinut tämän yhteisöllisyys-sanan merkityksen vasta noin viikko sitten. Kiitos Messiksen. Olen huomannut, ettei yhteisöllisyys ole pelkkää juttelua erilaisten ihmisten kanssa. Yhteisöllisyys tulee jokaisella ihmisellä vastaan elämässä, mutta sitä ei yleensä hoksata ajatella. Yhteisöllisyys on vahvaa yhdessäoloa. Kaikki on kaikkien kavereita, ketään ei syrjitä. 

Yhteisöllisyyden suurin vaikuttaja on ihmiset. Ilman ihmisiä, ei ole yhteisöä. Jos yhteisöjä ei olisi olemassa, olisi ihmisillä varsin tylsä elämä, eikä ihmiset pärjäisi elämässä. Tämän takia yhteisöjä luodaan. Itse en ole koskaan ollut kovinkaan sosiaalinen. Olen introvertti ihminen, todella sisäänpäin kääntynyt. En paljon ole puhunut kellekään, mutta tämän yhteisön ansiosta, olen nykyään jokapäivä yhteyksissä monien mukavien ihmisten kanssa. En ole enää niin sisäänpäin suuntautunut. 

Kaikki ihmiset tarvitsevat toisiaan. Ihmiset on luotu elämään yhdessä, kukaan ei pärjää yksin vaikka siltä saattaisi joskus tuntua. Tämän Messis-yhteisön yksi iso idean siemen on positiivisuus. Pyritään siihen, että "valitettaisiin" vähemmän ja hymyiltäisiin enemmän. Yritetään löytää niitä pieniä hyviä asioita, jotka antavat hyvän mielen. Pyritään saamaan ihmisiä enemmän sosiaalisoitumaan ja kanssakäymään muiden kanssa enemmän.

Kaikki me Messisläiset olemme auttavaisia ja voimaannuttavia toisillemme. Jos ihan kuka tahansa tarvitsee apua, on surullinen jostain tai ihan mitä tahansa, me kaikki ollaan kaikkien tukena ja autetaan. Me olemme kuin suuri perhe. Tämä on sitä yhteisöllisyyttä.

Tutustutaan uusiin ihmisiin ja koetaan kaikkea uutta ja hauskaa yhdessä. Enää kenenkään ei tarvitse jäädä yksin, on olemassa paikka, josta voit saada esimerkiksi kavereita, peliseuraa, kaikkea mahdollista. Me ollaan luotu uusi mahdollisuus kokea jotain siistiä. Messis on mahdollisuus. 

Liity sinäkin ihmeessä Messikseen, linkit liittymiseen on alhaalla! Nähdään siellä! :)"



Messis-Discord: https://discord.gg/7bYymtb
Kotisivut: https://www.mess.is/
Instagram: @oomessis
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCl-JaKlQ-j61JsJdnzQFtQQ
Twitch: https://www.twitch.tv/oomessis
Facebook: https://www.facebook.com/oomessis/
Kieku: https://www.kieku.com/channel/oomessis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Elämä on elämisen arvoista

Nyt voin aidosti ja rehellisesti sanoa olevani onnellinen tällä hetkellä. Joulukuusta lähtien olen saanut kaikkia minun asioita niin paljon ...